Piilotettu aarreAsiantuntija-apua somepalveluiden käyttöön

Instagram

 

Piilotettu aarre on tutkinut suomalaisten Instagram-käyttöä. Se tarjoaa Instagramiin sekä työkalukoulutusta että myös ns. kulttuuri- ja strategiakoulutusta. instagram_laatta_2016

Miksi Instagram?

Instagram on nopeasti noussut suomalaisten suosimaksi somepalveluksi ja sillä on jo enemmän käyttäjiä kuin esimerkiksi Twitterillä. Se eroaa Facebookista siitä, että siellä jaetaan lähinnä iloisia ja positiivisia asioista. “Aloitan päiväni selaamalla Instagram-virtani läpi, tulen siitä hyvälle tuulelle”, kertoi syksyllä 2015 eräs Piilotetun aarteen asiakas, jota ahdisti Facebookissa jaetut uutiset. “Kuulumiseni voi nykyään tarkistaa Instagramista, ei Facebookista”, kertoi toinen. Erilaisille tapahtumille, jopa perhejuhlille, sovitaankin nykyään oma #häsä, jonne tapahtumakuvia toivotaan. Marraskuusta 2015 marraskuuhun 2016 Instagram nousi 15 sijaa Alexan top-100-listalla.

Piilotettu aarrekin tykkää Instagramista

Johanna Janhonen käyttää Instagramia usealla tilillä:

  • Piilotettu aarre -tilillä halutaan inspiroida Instagramin sisällöntuottajia tuottamaan parempaa sisältöä – myös Instagramin ulkopuolelle.
  • jjanhone-tilillä Johanna testailee Instagramin käyttöä yritystiliään villimmin, mutta jakaa usein silläkin tilillä somevinkkejä
  • cmadfi-tilillä tehdään tapahtumamarkkinointia ja kerrotaan, mtä CMADFI-tapahtuman ympärilllä tapahtuu sekä jaetaaan inspiroivia yhteisötarinoita.
  • Laukaan Ekokoulu -tilillä kerrotaan kuulumisia Ekokoulu-hankkeesta
  • Kesällä 2015 hän instagrammasi partioleiri Kosmoksena, jolloin hän ymmärsi, miltä tuntuu olla Instagram-julkkis, joka saa satoja reaktioita jokaiseen kuvaan.

Kun kaikilla tileillä on omat julkaisuaikataulut, suunnitellut sisällöt, tavoitteet ja tilille mietitty visuaalinen ilme niiden ylläpito tuntuu helpolta. Usean tilin avulla myös ristiinmarkkinointiin tulee uusia mahdollisuuksia.

Piilotetun aarteen Instagram-tuotteita

Piilotettu aarre tarjoaa Instagramiin liittyen

  • koulutuksia (esimerkiksi Yritys @ Instagram)
  • työpajoja, joissa otetaan Instagram käyttöön, mietitään sille sisältöstrategia, julkaisukalenteri ja tavoitteet
  • konsultointia eli sparrausta ja uusia ideoita organisaation instagrammailuun
  • sisällöntuotantoa erityisesti tapahtumien yhteydessä

Katso Piilotetun aarteen tarkemmat tuotekuvaukset ja lue lisää Piilotetun aarteen tekemistä Instagram-tutkimuksista.

Ideoita Instagramiin – lyhytkoulutus

Piilotettu aarre järjesti ensimmäiset kaikille avoimet Instagram-koulutuksensa Jyväskylässä toukokuussa ja syyskuussa 2016. Ideoita Instagramiin -koulutus sopii erityisesti organisaatioiden Instagram-tilien ylläpitäjille, mutta myös asiantuntijoille, jotka haluavat markkinoida osaamistaan Instagramissa sekä työntekijälähettiläille, jotka haluavat kertoa visuaalisia tarinoita työstään. Tutustu Ideoita Instagramiin -koulutukseen!

 

Miten toimin Instagramissa yrityksenä -koulutuspäivä

Instagramissakin on eri asia tuottaa sisältöä yrityksenä kuin yksityishenkilönä. Koulutuspäivän aikana peredymme mm. siihen, millaista sisältöä suomalaiset yrityksiltä Instagramissa odottavat ja selvitämme, millaisin strategioin Instagramissa menestyy. Tutustu Miten toimin Instagramissa yrityksenä -koulutukseen!

 

Tutustu Piilotetun aarteen Instagram-aiheisiin sisältöihin SlideSharessa ja Pinterestissä.