Piilotettu aarreAsiantuntija-apua somepalveluiden käyttöön

Mini treasures wiki, maailman suurin nukkekotisivusto

Someen nukkekotiharrastuksen siivittämänä

Se, että Johanna Janhonen on tänä päivänä sosiaalisen median asiantuntija johtaa juurensa hänen nukkekotiharrastukseensa. Vuonna 2000 se oli niin eksoottinen harrastus, että oli pakko mennä nettiin etsimään seuraa. Harrastuksen siivellä hän tuli tutustuneeksi erilaisiin sosiaalisen median välineisiin, Johanna oli mm. Suomen ensimmäinen nukkekotibloggaaja – nyt heitä on satoja.

Oma wiki harrastusyhteisölle

Saadessaan vuonna 2006 tehtävän tuoda Nokiassa 1000 hengen tuotekehitysorganisaatioon wikin, Johanna huomasi työkalun sopivan hyvin myös harrastusmaailmaan: hän perusti Nukkekotiwikin. Kolme vuotta myöhemmin hän huomasi, ettei maailmassa ole vielä englanninkielisiä nukkekotiwikejä ja niin hän käänsi wikinsä englanniksi: syntyi Mini treasures wiki. Sen promotoinnin kanssa Johannalla olikin iso ongelma: miten lanseerata palvelu koko maailman harrastajille? No tietysti somen avulla. Katso tarkempi kuvaus alla olevista kalvoseteistä:

Mini treasures wiki käyttää monipuolisesti somea

Mini treasures wikin vuosi 2011 lukuina

Harrastajien oma kuvayhteisö Flickr-palvelussa

Mini treasuresin herkullisin some-kanava on Flickr-ryhmä, josta löytyy jo yli 6500 minikuvaa (ks. alla). Lisätessään kuvia ryhmään kuvaajat ovat antaneet Johannalle luvan käyttää niitä wikin koristeena. Johanna ilmoittaa kuvan ottajalle millä sivulla kuvaa on käytetty ja saa siitä palkinnoksi kuvaajan kiitokset: he ovat hyvin otettuja siitä, että heidän kuvansa saavat wikinäkyvyyttä.

Sisällöntuotannon automatisointi optimoi ajankäyttöä

Tehokas resurssien hallinta on Johannalle tärkeää: MTW on hänen harrastuksensa, joten muiden kiireiden aikana sen pitää pystyä tulemaan toimaan ilman häntä. Tähän on päästy mm. värväämällä apuja yhteisöstä, esim. kanadalainen Linda toimii eläkepäiviensä ratoksi sivuston toisena äitihahmona oikeanlaisen ohjauksen ja motivaation ansiosta ja esim. markkinointiapua saadaan ympäri maailmaa. Tärkeää on myös sisällöntuotannon optimointi, linkitys, automatisointi ja seuranta.

Lue myös aiheeseen liittyvä lehdistötiedote.