Piilotettu aarreAsiantuntija-apua somepalveluiden käyttöön

Facebook

Miten organisaatio voi käyttää Facebookia työasioissa?

Facebook on vuodesta toiseen Suomen suosituin some-palvelu, joten hyvin monet yritykset ja muut organisaatiot käyttävät sitä kommunikointivälineenä kohderyhmiensä kanssa, vaikkei se aina paras vaihtoehto olekaan. On eri asia käyttää Facebookia yksityishenkilönä kuin työkäytössä, joten kokeneidenkin Facebook-käyttäjien kannattaa miettiä asiat uudella tavalla. Piilotettu aarre kouluttaa organisaatioille Facebookin ammatillista käyttöä luennoin ja vetää Facebook-sivujen käyttöönotto- ja tuunaustyöpajoja, joissa käsitellään mm. seuraavia asioita

  • milloin kannattaa tehdä Facebook-ryhmä, milloin Facebook-sivu
  • miten automatisoida sisällöntuotantoa ja valita sopiva päivitystahti
  • millaiset asetukset kannattaa eri tilanteissa valita
  • miten esim. virkamies voi olla Facebookissa sekä yksityishenkilönä että työroolissa.

Organisaatio @ Facebook -koulutus

Organisaatio @ Facebook-koulutus perustuu samaan kaavaan kuin Organisaatio @some -koulutuskin: ensin tehdään pikakatsaus Facebookiin ja sen eri ominaisuuksiin, sitten käydään läpi työkalun sitä, miten muut sitä ovat hyödyntäneet ja millaisia haasteita heillä on ollut. Lopuksi keskustellaan siitä, mitä ajatuksia koulutus herätti. Koulutuksessa läpikäydyt esimerkit valitaan yleensä koulutettavan omalta toimialalta.

Yleensä Johannan koulutukset on räätälöity tietyn organisaation tarpeisiin, eikä niiden materiaalit ole siksi yleisessä jaossa. Marraskuussa 2011 hän koulutti Hetky ry:n AKVA-kerhoa, jonka jäsenet työskentelevät eri yrityksissä tieto- ja viestintätekniikan parissa.

Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistys ry Hetky tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen. AKVA on Hetkyn vanhin kerho – se perustettiin 1979.

Tilaisuus oli avoin kaikille, joten materiaalikin jaetaan julkisesti kaikille.

Alla siis tunnin ote yleensä 3 tuntia kestävästä koulutuksesta:

Facebook organisaatiolle akva 2011

Hyödyllisiä Facebook-linkkejä