Piilotettu aarreAsiantuntija-apua somepalveluiden käyttöön

Someen on piilotettu aarre!


Piilotettu aarre auttaa yrityksiä, kuntia ja muita organisaatioita löytämään oman aarteensa(* somesta neljällä eri tavalla:

 1. Sosiaalisen median koulutuksissa luodaan katsaus siihen, miten somea käytetään asiakkaan toimialalla. Koulutuksiin voidaan valita teemaksi työkalu (LinkedIn, Wikipedia, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram jne.) tai aihe (työnhaku, markkinointi, asiakaspalvelu jne.)
 2. Sosiaalisen median työpajassa valitaan organisaation päämäärää tukevat työkalut ja toimintatavat, asetetaan tavoitteet ja mittarit, määritellään roolit ja opetellaan kädestä pitäen työkalujen käyttöä.
 3. Some-konsultointia on helpointa ostaa tunti kerrallaan ns. Somen kyselytunti -tuotteen muodossa, joka sopii esimerkiksi yksittäisen yhteisömanagerin sparraukseen tai pienelle yritykselle tueksi somen ensiaskelien kanssa. Voit myös tilata selvityksiä somestrategiasi tueksi – mitä kilpailijat tekevät, ketkä ovat toimialasi mielipidevaikuttajia ja missä teidän kannattaisi olla.
 4. Sisällöntuotantoa asiakkaille tehdään lähinnä Wikipediassa, muissa somekanavissa tapahtumien yhteydessä.

(* aarre voi tarkoittaa vaikka työntekijöitä, uusia asiakkaita, ilmaisia työkaluja, tietoa tai yhteisöjä.

Ajankohtaista:

suomikuvahaaste_ohje4

 • Uusi #cmkysely avattiin elokuussa 2018. Jos toimit yhteisö- tai somemanagerina, vastaa kyselyyn osoitteesa bit.ly/cmkysely2018. Viime kerralla kyselyyn saapui 66 vastausta, tutustu tuloksiin!
 • 228 suomalaista LinkedIn-käyttäjää vastasi keväällä Johannan tekemään LinkedIn-kyselyyn. Lue tuloksista!
 • Kurkkaa Johannan tekemiä infografiikoita ja muita someen liittyviä graafisia päivityksiä hänen uudelta Canva-profiililtaan
 • Lähes 1300 suomalaista instagrammailijaa on kertonut Johannalle siitä, miten he käyttävät Instagramia, mm. sen, mikä saa heidät seuraamaan siellä yritystilejä. Lue lisää Instagram-tutkimuksesta ja kurkkaa myös Johannan tekemä Instagram-appsikyselyn.

Kuuntele Johanna Janhosen studiovierailuja eri radiokanavilla:
radiohaastatteluja

 • tammikuussa 2018 Johanna oli Yle Radio 1:ssä Kulttuuriykkönen-ohjelmassa kertomassa Instagram-tutkimuksestaan
 • kesäkuussa 2017 Johanna oli Radio Kompassissa puhumassa henkilöbrändäyksestä,
 • toukokuussa 2017 Yle Puheen Noston vieraana puhumassa somen sisäpiireistä,
 • maaliskuussa 2016 Radio Suomessa teemalla “Mitä tekee wikisti, wikipedisti ja sosiaalisen median asiantuntija”,
 • tammikuussa 2014 Yle Puheen Iltapäivässä puheenaiheena oli “Some-CV:t”.

Lue myös Johannan kommentit YouTuben epämiellyttävistä videoista (Yle uutiset, toukokuu 2017), somen käytön optimoinnista (Me Naiset, heinäkuu 2017) ja hänen someaiheisia kolumnejaan Suur-Jyväskylän Lehdessä. Lisää Johannan mediaosumia löydät Facebookista ja Pinterestistä.

cmadfi_laatta

Yhteisömanagereille suunnattu CMADFI-tapahtuma työllistää nykyään Johannaa vuoden ympäri. Tule mukaan keskustelemaan yhteisö- ja somemanagerin työnstä ja arjen ongelmista ja vinkeistä Facebook-ryhmään Yhteisömanagerit.

 

 

Näiden laattojen takaa löytyy lisää piilotettuja aarteita:

mailchimp_laatta surkkari_laatta


whatsapp_laatta


instagram_laatta_2016snapcat_laatta_jjanhonecanva_laatta