Piilotettu aarreAsiantuntija-apua somepalveluiden käyttöön

Someen on piilotettu aarre!


Piilotettu aarre auttaa yrityksiä, kuntia ja muita organisaatiota löytämään oman aarteensa(* somesta neljällä eri tavalla:

  1. Sosiaalisen median koulutuksissa luodaan katsaus siihen, miten somea käytetään asiakkaan toimialalla. Koulutuksiin voidaan valita teemaksi työkalu (LinkedIn, Wikipedia, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram jne.) tai aihe (työnhaku, markkinointi, asiakaspalvelu jne.)
  2. Sosiaalisen median työpajassa valitaan organisaation päämäärää tukevat työkalut ja toimintatavat, asetetaan tavoitteet ja mittarit, määritellään roolit ja opetellaan kädestä pitäen työkalujen käyttöä.
  3. Some-konsultointia on helpointa ostaa tunti kerrallaan ns. Somen kyselytunti -tuotteen muodossa, joka sopii esimerkiksi yksittäisen yhteisömanagerin sparraukseen tai pienelle yritykselle tueksi somen ensiaskelien kanssa. Voit myös tilata selvityksiä somestrategiasi tueksi – mitä kilpailijat tekevät, ketkä ovat toimialasi mielipidevaikuttajia ja missä teidän kannattaisi olla.
  4. Sisällöntuotantoa asiakkaille tehdään lähinnä Wikipediassa, muissa somekanavissa tapahtumien yhteydessä.

(* aarre voi tarkoittaa vaikka työntekijöitä, uusia asiakkaita, ilmaisia työkaluja, tietoa tai yhteisöjä.

Ajankohtaista:

cmadfi_laatta

Yhteisömanagereille suunnattu CMADFI-tapahtuma työllistää nykyään Johannaa vuoden ympäri. Seuraavan kerran CMADFI-tapahtuma järjestetään ma 22.1.2018. Tapahtumaa markkinoidaan kuukausittain Twitter-chatissa, jonka Johanna järjestää joka kuukauden 4. maanantaina kello 14.00-15.00. Chattikoosteisiin voit palata vaikka Piilotettu aarre -blogissa. Twitter-chattien aihe liittyy aina jollain tavalla yhteisömanagereihin, eli chatissa puhutaan CMADFI-tapahtumasta tai jostain yhteisömanageita kiinnostavasta aiheesta. Seuraa #cmadfi-avainsanaa, niin kuulet lisää ja liity Facebook-ryhmään Yhteisömanagerit.

kiikari_laattaTilastotieteilijänä Johanna haluaa tutkia sosiaalista mediaa. Hän on jo kolme kertaa esitellyt yhteisömanagerikyselyn tuloksia CMADFI-tapahtumassa. Keväällä 2015 Johanna teki Instagram-kyselyn, ja harmitteli silloin sitä, että saa verkostojensa kautta vastaajiksi lähinnä itsensä ikäisiä ihmisiä. Ongelma ratkesi itsekseen ja  31.8.2016 kyselyyn oli tullut jo 933 vastausta, joista suurin osa on alle 20-vuotiaita. Aineiston avulla Johanna auttaa asiakkaitaan määrittelemään sitä, millaista sisältöä heidän kannattaa Instaan tuottaa, eri-ikäisiä kun kiinnostavat hieman eri asiat.  Kurkkaa myös Johannan tekemä Instagram-appsikyselyn. Sen vastaukset on jaettu niin, että kun olet ensin itse vastannut, näet heti, mitä muut ovat vastanneet.

surkkari_laattaJohannan someaiheisia kolumneja on julkaisu Suur-Jyväskylän Lehdessä vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2017 kolumneja ilmestyy joka toisen kuun toisena keskiviikkona. Nelisenkymmentä somekolumnia löydät täältä. Sen lisäksi Johanna bloggaa viikottain omaan blogiinsa ja lähettää kuukausittain uutiskirjeitä, joissa on aina mukana myös somevinkkejä tai -oivalluksia. Tilaa oma uutiskirjeesi nyt!

wikipedia_laatta2

Yle Jyväskylä haastatteli Johannaa 8.3.2016: mitä tekee wikisti, wikipedisti ja sosiaalisen median asiantuntija? Kuuntele koko juttu!

kruunu_laatta

Piilotettu aarre täyttää 9.11.2017 jo seitsemän vuotta. Tapahtumaa juhlitaan perinteiseen tapaan kilpailulla, johon voit jo nyt osallistua. Seitsemän vuoden kunniaksi voittajiakin arvotaan 7 kappaletta!

aarre_laatta

Johanna järjestää yleensä vain tilauskoulutuksia, mutta vuonna 2016 hän järjesti myös joitakin avoimia koulutuksia. Jos sinua kiinnostaa avoin koulutus, kerro siitä tämän lomakkeen avulla.

Lisää piilotettuja aarteita löytyy mm. näistä some-palveluista:
instagram_laatta_2016